Äng i gräsmattan? Vi kan anlägga och sköta den!


Privat rådgivning på plats: 875 kr/tim
Funderar du på hur du ska anpassa din trädgård så att det blir mer insekter, blommor och mindre jobb? Vill du anlägga en ny äng i gräsmattan genom insådd? Eller funderar du på vilka växter som redan finns spontant på din gräsmatta? På plats är det alltid mycket lättare att göra en säker bedömning. 

Lieslåtter av trädgårdsängar med RUT-avdrag. 
Per timme tar vi 525 kr ink moms. Är det på din tomt kan du få RUT-avdrag, om du är berättigad till det. Då halveras priset. Avgift för restid kan tillkommaBeroende på förhållanden slår vi mellan 1-15 m2/min. 
I normala fall 5 m2/min. Slåttergubbens rekord på tävling är 26 m2 på 30 sek! Vi jobbar helst mot, i förväg överenskomna, ersättningar på lite större uppdrag.

Vad gör slåttergubben på sommaren?

Från juli till slutet av september är slåtter av värdefulla ängsmarker i full gång. Det är mest länsstyrelser och kommuner som är våra uppdragsgivare. Under perioden är vi mellan 2-10 personer och vi slår tillsammans ca 35 ha med lie. Gräset ska också räfsas upp och tas bort från ängarna. Under en dryg månad sätter vi upp basläger på ängarna vi slår. Det här är den bästa perioden på året - fylld av bad, lägerliv, god mat, sång och umgänge. Att bo på de finaste ängarna i slåttertid gör att man helt och fullt kan njuta av dem. Det är fantastiskt fint att slippa arbetsresor och att det blir så mycket tid över till jobb och annat när vi i arbetslaget delar på hushållssysslorna.

Slåttergubben har anlagt många ängar på gamla gräsmattor, åkermark, vägrenar och dylikt. Erfarenheten är stor vad gäller insamlande av vilda växter, insådd av köpta ängsfröblandningar samt metoder att få bort oönskade växter.