Men gulligheten har en bismak - tillsammans driver vi, med alla små köp av talgbollar o fettkakor, världsmarknaden i en riktning mot regnskogsskövling och uppodling av palmolja och sojabönor i andra delar av världen.
Rhean på bilden är bara en av alla hotade fåglar som drabbas av sojaodlingens utbredning.
Klicka "visa" för att läsa mer spännande fakta om talgbollen
Ekologiskt bregott finns däremot i din närmaste mataffär och är faktiskt billigare än de billigaste talgbollarna! Beräknat på priset på fettinnehållet. Klicka Visa för att läsa mer!
Ekologisk riktig talg kan du tillsvidare få tag på hos Gröna gårdar eller någon annat lokalt slakteri.
Det här tipset fick vi från en av våra kunder:
"Jag blandar ca 50 gram smör med några rejäla nävar fröer/nötter i en bunke och sedan formar jag dem till bollar. Sen binder jag en enkel "nätkasse" av hampasnöre, med hjälp av makramé-teknik. Enkelt att hänga upp och jag återanvänder nätkassen när bollen har ätits upp."
En annan kund tipsar om att det går bra att skära talg från får, nöt eller gris i små bitar och smälta det i kastrull, blanda med frön och sedan forma till bollar.
Hade passat bra till mesar och spettar.
Makalöst bra! Billigare än den billigaste talgbollen!
Perfekt till hackspettar och mesar !
För mer info: Klicka på 17kg förpackningen
För mer info: Klicka på 17kg förpackningen
Perfekt till hackspettar och mesar!
För mer info: Klicka på 17kg förpackningen
För mer info: Klicka på 17kg förpackningen