"En vinter är inte över förrän man har kört ett riktigt KRAV-Rally. Jag älskar grejen att bara vara ute en hel dag och fokusera på en sak."
Janne Wester - Slåttergubben

Häng med på KRAV-rally 9 Feb 2019 !


Hur många arter kan man se en vinterdag?

Slåttergubben arrangerar i år ett KRAV-rally till förmån för skådarglädje, gemenskap, ekokryssning, och insamling av pengar till vårt naturvårdsarbete. Rallyt är öppet för alla i hela Sverige
I Linköping bjuder Slåttergubben på KRAV-middag och artgenomgång för alla som har möjlighet att komma dit.

 

Åhh… tänk att bara vara ute en hel dag och fokusera på en sak. Känna kroppen verkligen hinna vänja sig vid vädret ute.

Man lägger det här på sin egen nivå. Vissa lägger mycket möda på planering av den smartaste rutten för att få flest arter. Andra lag tar sovmorgon, går en promenad längs ån och kanske åker på en liten busstur. Ett gyllene tillfälle att ta med barnen på ett skådaräventyr med extra krydda. Ja – du kan till och med bara ta en glutt på fågelmatningen och rapportera in 8 arter!

Reglerna är att man bara får ta sig fram med muskelkraft och kollektivtrafik. Laget ska bestå av minst två personer och för att en art ska räknas måste hela laget sett/hört den. (Barn kan undantas den regeln efter godtycklig kunskapsnivå). Man får börja räkna från kl 00 och kl 16 är det stopp.

Rapportering, vinster och avslutning.
Mellan kl 16 och 18 är det drop in på hemslöjden, Storgatan i Linköping dit man också tar sig enligt eko-reglerna. Kl 18.30 är det pampig middag med efterföljande rafflande artgenomgång och efterrätt. 
För dig som inte kommer på middagen: Rapportera in dina arter genom att swisha in 10kr/sedd art till Slåttergubben. Swish: 1235948732 Skriv namn, landskap ni skådat i och hur många arter ni sett, samt gärna någon särskilt kul art ni haft! Pengarna använder vi till aktiva naturvårdsinsatser för jordbruksfåglar i vårt närområde.  
Vi kommer återrapportera hur många lag som ställt upp samt vinnaren i varje landskap! Av vinnarna lottas det ut 5st värdechekar på 500kr i slåttergubbens webbutik. Dessutom 3 värdecheckar på 1000kr bland alla anmälda lag.  

 

 

Vinterrallyt på facebook! 
Rapportera in arter här, sök en lagkompis, lägg upp bilder o filmer från artjakten under dagen!

Vill du vara med fast inte har något lag? Anmäl dig så ser vi om det finns någon att matcha med!

Anmälan (om man kommer på middag i Linköping) senast 7 feb. info@slattergubben.se – 0738322559