Slåttergubben i Falsterbo!

Slåttergubben i Falsterbo!

Hårt jobb, mycket prat, trevliga människor och intressanta utställare. Falsterbo bird show är en av årets roligaste aktiviteter som vi på Slåttergubben är med på. 

Falsterbo bird show är en av Europas största fågelmässor som lockar tusentals besökare. Slåttergubben fanns med för andra året och vi kan konstatera att allt blivit lite större och lite bättre. Många var intresserade av att prata ekologisk fågelmat med oss, våra informationskort gick åt som smör i solsken. Kul att många kom tillbaka från ifjol, de allra flesta verkade nöjda med fröerna de köpt då.   

Om något saknades? Ja, det skulle väl i så fall vara rovfåglarna, det som Falsterbo är mest känt för bland fågelskådare. Vindar från öster är sällan bra för rovfågelsträck i sydligaste Skåne och under helgen sågs inte mer än ett fåtal bivråkar, en del sparvhökar och enstaka av andra arter.

Redan nu på lördag (13/9) har ni återigen chansen att besöka vår monter, den här gången i Norrköping på höstmarknaden vid Färgaregården. Vi ses där!

/Claes

2014-09-08 09:50