Hitta din närmaste fågelförening!


Sveriges Ornitologiska förening (SOF)

SOF är riksföreningen för alla fågelvänner! Tre stycken tidsskrifter ges ut med lite olika inriktning. Den mest populära heter Fågelvännen och vänder sig till oss som vill ha lättsam och rolig läsning om vad som händer i fågelsverige. Medlemsantalet ökar!
Länk till SOF - Birdlife Sverige

Strandskatorna

Strandskatorna är ett nationellt nätverk av människor som njuter av fåglar och natur tillsammans, på ett lugnt och avslappnat sätt. Inga medlemsavgifter.
Länk till Strandskatorna

Rapphönan

Rapphönan är ett fristående nationellt nätverk för tjejer som skådar fågel. Rapphönans syfte är att coacha tjejer som skådar, eller vill börja, samt att underlätta för dem att lära känna varandra och engagera sig i fågelföreningarna. Lokala rapphönegrupper finns på flera håll i landet. Det kostar ingenting att vara medlem.
Länk till Rapphönan

Club 300

Club 300 är en förening för dem som njuter extra mycket av kryddan sällsynta och vilseflugna fåglar. De ansvarar för Birdalarm, fågelskådarnas egna "larmsystem" när ovanliga fåglar påträffas. På hemsidan kan man läsa artiklar om sällsynta fåglar i Sverige, titta på andra skådares listor med mera. De ger även ut magasinet Roadrunner.
Länk till Club 300

Lokala föreningar och klubbar

Lokala och regionala föreningar och klubbar finns i stor mängd över hela landet. De ordnar exkursioner där man tittar på fåglar tillsammans, de flesta ger ut medlemsblad och regionala tidsskrifter och allt fler har också aktiva hemsidor. Sök efter din lokala fågelklubb eller kontakta SOF så hjälper de dig hitta rätt.

Artportalen

Artportalen är en databas där alla som vill kan lägga in sina observationer. Tusentals fågelobservationer av vanliga och ovanliga arter läggs in dagligen! Här kan du enkelt se vilka fåglar som rapporterats under dagen i ditt landskap. Eller med de mer avancerade sökfunktionerna; tex. ta reda på hur många rödhakar som fanns december–februari i Östergötland 1998.
Länk till Artportalen

Bildnamn Bildnamn Bildnamn Bildnamn Bildnamn Foto: Elsa Rensfelt
Bildnamn Bildnamn Bildnamn Bildnamn Bildnamn Foto: Elsa Rensfelt
Tillagd i varukorgen